Våra fåglar föds upp naturligt och etiskt riktigt med tillgång till stora ytor och utevistelse

 

 

Vilka är Hagby Gård?

Hagby Gård är ett litet familjedrivet företag som bedriver småskalig fågeluppfödning och tillhandahåller kvalitetsprodukter nära konsumenten i framförallt Mälardalen. Vi föder upp våra fåglar på gården strax utanför Enköping och slaktar själva på vårt kontrollgodkända slakteri som ligger i Västerås. Vi behandlar varje kyckling med stor respekt och varje individ hanteras alltid av två händer i varje led. Vi har hand om hela processen från dagsgammal kyckling till styckad och paketerad produkt. Detta gör att vi har full koll på hela kedjan och kan garantera god kvalité och etik från början till slut.

Hagby Gårds djuromsorg

Våra fåglar föds upp på ett naturligt och etiskt riktigt sätt med små grupper på mellan 800 till 1350 individer i stallarna. De har tillgång till ett 170 Kvm hus och fri utevistelse med buskar och träd precis utanför där de på ett naturligt sätt kan sprätta och känna sig trygga. Vi har mellan 5-7 kycklingar per kvadratmeter beroende på ålder och mellan 15-17,5 kg/per kvadratmeter (Kravs regler max 10st och 20kg per kvadratmeder).  

Kycklingarna kommer till oss när de är några timmar gamla och då får de först bo i ett mysigt specialutformat stall med hög värme, tillgång till stora ytor och mjukt spån att sova på. De finns också en del i stallet där de inte är lika uppvärmt, dit kan de gå om de känner för att svalka av sig. När kycklingarna är cirka 3-4 veckor får de flytta ut till de portabla kycklinghusen som är placerade bredvid en liten skogsdunge. Här kan kycklingarna gå fritt in och ut under dagarna och picka gräs, mask och grus eller bada i snön i en så lugn och stressfri miljö som möjligt.

Såhär kan de se det ut inne i vårt kycklinghus under sommaren. Väggarna på sidorna fälls upp och de kan då gå ut och in fritt under dagen samt att de släpper in naturligt solljus, nattetid fälls luckorna.

(Bilden är tagen maj 2015)

 

 Om ni har fler funderingar så kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Våra produkter

Nyheter & Media