Under dom år vi har varit verksamma har det skrivits en del om oss i olika tidningar. Nedan hittar du några av dessa.

(Artikel från Elle Mat & Vin)

" (...) Jenny vill att djuren ska ha ett värdigt liv, med möjlighet att gå ute, och låter dem växa långsamt, så att köttet får smak och konsistens. Hagby gårds kycklingar får leva i åtta, nio veckor, jämfört med normala fyra.

– Mina tuppar kan väga upp till fem kilo, kycklingarna brukar ligga på 2–2,5 kilo, säger hon.

Och att köttet smakar bra, det visar inte bara försäljningen som nu är uppe i 35 000 djur om året. Trots ett betydligt högre kilopris än industrikycklingens. När Restaurangvärlden nyligen blindprovade tolv kycklingar, varav hälften exklusiva sorter från Frankrike, vann Jennys fågel. Med dubbelt så många poäng som testets förlorare, Kronfågels ”Gårdskyckling”. Och när Sveriges kock i mat-VM, Adam Dahlberg, knep silver, var det med kyckling just från Hagby Gård."

 

För att läsa artikeln i sin helhet klicka här!

"Färden går till Hagby Gård i Västerås. För en gångs skulle denna sommar är det faktiskt lite regnigt men lyckligtvis ska jag besöka slakteriet (inomhus) som är beläget straxt utanför Västerås. Det slår mig nu, när jag för tredje gången reser norrut från södra Stockholm, att det är i Uppland det händer nuförtiden. Ängsholmens Gårdsmejeri, Franzéns Charkuterier och Hagby Gård befinner sig alla inom en radie av lite drygt 7 mil. En särdeles perfekt upptäcksresa vill jag påstå! Tipset om Hagby Gård fick jag av den lite annorlunda kokboken ‘Lite dyrare mycket bättre mat‘ som jag fick av eminente matbloggaren Pickipicki. Jag är evigt tacksam för det tipset."

För att läsa artikeln i sin helhet klicka här!

Jenny hittade ett lyckat recept för sitt rekordföretag

 

"Mina kycklingar får växa långsamt"

Kallskänkan Jenny Lundgren visste inget om fåglar när hon och familjen flyttade till gården i byn Hagby utanför Enköping. Nu slåss gourmetkockarna om hennes kycklingar.

Fördubbling av ekologisk kyckling

Att kycklingen levt under bra förhållanden innan den hamnar på tallriken är viktigare för allt fler av oss. Och trots att vi fortfarande till största delen äter snabbväxande industrikyckling förväntas antalet ekologiska kycklinguppfödare fördubblas 2015.

Jenny Lundgren, på prisbelönta Hagby Gård utanför Enköping, föder upp landets godaste kyckling enligt tidningen Restaurangvärlden.

Årets unga kock är en årlig tävling för kockar under 27 år. I år så gick det att finna Hagby Gårds Kyckling i tävlingens varukorg. Vinnaren Jimmi Eriksson vann med en kycklingballotine med mörkokt lår, morotskräm och bakad morot samt inkokt jordärtskocka.

Läs mer här...

Inför mitt besök på Hagby Gård hade jag pratat med ägaren Jenny om att laga någon maträtt på plats med gårdens kyckling - gärna hennes favoritrecept. Något enkelt bara. Jag skulle givetvis köpa med mig tillbehör så att det blev rättvist. Väl på plats på slakteriet i Västerås hade Jenny inte bara förberett att vi skulle laga en rätt... nänä inte mindre än fyra ordentliga maträtter. - Jag skulle vilja använda hela fågeln och det skulle räcka till fyra middagar därhemma, vi ska använda filéerna, vingarna, kycklinglårfiléerna samt klubborna var för sig, menar Jenny. Det var således ett berg av matvaror som mötte mig i köket. Jisses.

Foto: Tony Persson

Hagbys var länets snabbaste växande småföretag förra året.
VLT besökte oss och skrev en ganska kort artikel som går att läsa här.

Våra produkter

Nyheter & Media