Nyhetsarkiv från hagbys.se
Vecka 30-31 kommer vi på Hagbys att hålla semesterstängt i slakteriet. Ingen slakt och det kommer inte att köras några leveranser.
För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi er att bunkra upp ett lager av din favoritkyckling i frysen så du har under de två veckorna.
Trevlig sommar önskar
Jenny & Sven-Åke med personal.
Nu kan vi äntligen komma med de fantastiska nyheterna att vi har blivit EU-ekologiskt certifierade. I och med detta kommer vi att byta ut våra etiketter inom kort men vi hoppas att ni fortfarande kommer att hitta våra produkter.
Stolt vinnare av Gastronomiska Akademiens Diplom 2015-01-18
"för berömlig entusiasm och uthållighet i lågskaligt uppfödande av kyckling, gås, anka och ungtupp som levereras till topprestauranger och butiker i Sverige."
Nu finns vi återigen i våra egna lokaler på Slakterigatan 6, Västerås (30 m från Saluhallen).
Butiken är öppen: Ons - Fre kl 10 - 18.00 (lördagar stängt).
Vi hälsar dig som är trogen kund och även nya kunder varmt välkomna till oss!
Jenny med personal
I det nyligen lanserade Matmagasinet Hunger finns i nummer 2/2013 ett långt och läsvärt reportage om fågelindustrin.
I höstas så var Martin Andersson på Hagby Gård.
Besöket var i samband med författandet av kokboken Lite dyrare mycket bättre mat. Kul tyckte vi trots tråkigt väder.
Nu är boken äntligen klar och jag kan rekommendera den starkt med fina reportage och goda recept
//Jenny
Boken finns här att köpa på Ad Libris.
I november var Jessica Frej som vann årets Mästerkock på vår gård.
Detta sändes i TV4-programmet Mitt Kök.
Dom nya flyttbara husen för uppfödning av fågel är nu äntligen här!
Nu stundas en montering och det ska bli spännande. Alla vet ju hur det är att montera prylar från IKEA, principen är densamma, plockepinn mer eller mindre. För att utmana lite extra så står monteringsbeskrivningen på franska.
Följ bygget här på hemsidan, gå in och läs och titta på bilderna under sommaren och hösten!
Tomas Diedrichsen, Ulfsunda Slott, Bromma är svensk mästare i matlagning. Den 3 februari tog han hem titeln Årets Kock 2011 när finalen avgjordes i Ericsson Globe, Stockholm. Silvermedaljen gick till Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör och brons till Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten.
Örtstekt kalkonbröst från Hagbygård med gräddsky och katrinplommon.
Henrik Norström är kock och delägare av gourmet-restaurangen Lux i Stockholm. När han gästade Nyhetsmorgon i TV4 så valde han att tillaga kalkonbröst från Hagbygård.
Läs hela receptet på recept.nu