Nyhetsarkiv från hagbys.se

Vecka 29-32 kommer vi på Hagbys att hålla semesterstängt i slakteriet. Ingen slakt och det kommer inte att köras några leveranser. 

För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi er att bunkra upp ett lager av din favoritkyckling i frysen.

Trevlig sommar önskar
Jenny & Sven-Åke med personal.

 

Stolt vinnare av Gastronomiska Akademiens Diplom 2015-01-18

"för berömlig entusiasm och uthållighet i lågskaligt uppfödande av kyckling, gås, anka och ungtupp som levereras till topprestauranger och butiker i Sverige."

Nu finns vi i våra egna lokaler på gården i Enköping

Butiken är öppen: Tis - Fre kl 08,00- 15,00 övrig tid enligt ök.

Vi hälsar dig som är trogen kund och även nya kunder varmt välkomna till oss!

Jenny med personal

I det nyligen lanserade Matmagasinet Hunger finns i nummer 2/2013 ett långt och läsvärt reportage om fågelindustrin.

 

I höstas så var Martin Andersson på Hagby Gård.
Besöket var i samband med författandet av kokboken Lite dyrare mycket bättre mat. Kul tyckte vi trots tråkigt väder.

Nu är boken äntligen klar och jag kan rekommendera den starkt med fina reportage och goda recept

//Jenny

Boken finns här att köpa på Ad Libris.

I november var Jessica Frej som vann årets Mästerkock på vår gård.
Detta sändes i TV4-programmet Mitt Kök.

Länk till klippet

Dom nya flyttbara husen för uppfödning av fågel är nu äntligen här!

Nu stundas en montering och det ska bli spännande. Alla vet ju hur det är att montera prylar från IKEA, principen är densamma, plockepinn mer eller mindre. För att utmana lite extra så står monteringsbeskrivningen på franska.

Följ bygget här på hemsidan, gå in och läs och titta på bilderna under sommaren och hösten!

Tomas Diedrichsen, Ulfsunda Slott, Bromma är svensk mästare i matlagning. Den 3 februari tog han hem titeln Årets Kock 2011 när finalen avgjordes i Ericsson Globe, Stockholm. Silvermedaljen gick till Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör och brons till Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten.

Örtstekt kalkonbröst från Hagbygård med gräddsky och katrinplommon.

Henrik Norström är kock och delägare av gourmet-restaurangen Lux i Stockholm. När han gästade Nyhetsmorgon i TV4 så valde han att tillaga kalkonbröst från Hagbygård.

Läs hela receptet på recept.nu

När vinnaren i Matverk 2013 - Västmanland korades i höstas så var Hagby på plats.

Vårat bidrag kalkondillkött knep tredjeplatsen.

En sammanfattning av finalen och vinnarna finns att läsa här.

Våra produkter

Nyheter & Media