Ingredienser
- 1 Tuppfilé
- ½dl Grädde
- 1 Kruka gräslök
- Rivet skal från 1 citron
- Flingsalt och nymalen svartpeppar
CHAMPAGNESÅS
- 1dl Tuppbuljong
- 1dl Grädde
- Maizenaredning
- Flingsalt, socker och nymalen svartpeppar
- ½dl Champagne
Instruktioner:
Sätt ugnen på 100 grader.
Avlägsna skinnet och innerfilén från tuppbröstet och putsa den.
Skär skinn och innerfilé i mindre bitar och kör det till en slät smet tillsammans med grädde i en matberedare
Strimla gräslöken fint och tillsätt den i tuppfärsen tillsammans med citronskalet.
Salta och peppra efter smak.
Skär filén nästan helt igenom på längden likt en fjärilskotlett och vik upp den.
Salta och peppra rikligt och fyll den med färsen.
Vik ihop filén och stek den gyllenbrun i olja och smör.
Strö över lite salt och vira in den i folie.
Baka i ugnen till en innertemperatur av ca 70 grader.
CHAMPAGNESÅS:
Koka upp buljong och grädde.
Red av med maizenaredning.
Mixa med stavmixer.
Smaka av med salt, socker och peppar.
Vispa ner skumpan och servera direkt.
Orginalreceptet finns här på svensksmak.se