4-6 portioner
- 4 kycklingklubbor
- 3 msk olivolja
- 1 tsk smält honung
- 2 medelstora morötter
- 7 vitlöksklyftor
- 2 rödlökar
- 1 citron
- 15-20 gröna och svarta oliver
- Rikligt med färsk eller torkad rosmarin och timjan
- 1-2 dl torrt vitt vin
- Salt, svartpeppar
1. Lägg kycklingklubborna i en olja ugnssäker form. Pensla dem med 1 msk av oljan blandad med soja och honung. Krydda runt om med salt och peppar.
2. Skala morötterna och skär dem i jämna bitar. Skala vitlöksklyftorna. Vänd dem i olivolja. Fördela detta i formen runt kycklingen. Sätt formen i 225 graders ugnsvärme i 15 minuter.
3. Skala rödlöken, skär den i klyftor och vänd den i lite olja. Borsta och skölj citronen. Skär den i skivor eller klyftor. Fördela rödlök, citron och oliver i formen. Krydda lite extra med salt och peppar. Strö över hackade örter. Slå en bottenskyla vin i formen. Sätt tillbaka formen i ugnen och låt den stå tills kycklingen är ordentligt genomstekt, ytterligare 20-30 minuter beroende på storleken.
Recept taget ur tidningen Land (nr. 12 - 2013)