Kyckling från Hagby med apelsin och en kräm på citron
 
INGREDIENSER (4 port)
  • 1 Hagbykyckling, eller annan kyckling som finns tillgänglig.
  • 1 dl honung
  • 3 apelsiner
  • 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 kruka timjan
  • Morötter i olika former och färger
  • Jordärtskockor
  • 3 dl creme fraiche
  • Salt och peppar
  • Matolja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka ihop honungen med saften från apelsinerna och en av citronerna, timjan, två krossade vitlöksklyftor och ingefäran. Blandningen ska bli trögflytande och koncentrerad.

  2.  Salta och peppra kycklingen och pensla honungsblandningen över kycklingen. Lägg de urpressade apelsinerna och citronen inne i kycklingskrovet. Lägg kycklingen på ett galler.
     
  3. Skrubba morötterna och jordärtskockorna och bred ut dem på en ugnsplåt, salta och peppra och blanda med lite matolja. Strö över timjan.
     
  4. Sätt in plåten med rotsakerna i nedre delen av ugnen och placera kycklingen på galler över. Baka av i 175 grader cirka 45 minuter.
     
  5. Blanda creme fraichen med saft och skal från en citron, smaka av med salt och peppar.
     
  6. Servera direkt från plåten.
 
Receptet kommer ursprungligen från artikeln Laga mat som en vinnare publicerat i UNT 2013-01-05.

Våra produkter

Nyheter & Media