För er som inte har sett programmet kan jag berätta att det handlar om att fyra personer i samma stad lagar mat till varandra, en varje dag, och maten betygsätts av dem som inte lagar.

Det är en halvtimmes lättsam underhållning men konceptet hade gott och väl räckt för en timme, för då hade man fått möjlighet att lära känna huvudpersonen mer än på ytan.

Hur som helst har man fått några intressanta recept till livs. Mikael Genberg, konstnären ni vet, bjöd bland annat på tonfisk i kuber och gazpacho-snö som förrätt. Lät hur märkligt som helst, men gästerna var ju jättenöjda så klart att man måste prova.

Vinnaren blev Mika i Västerås med ett recept på Hagbykyckling.

Jag gjorde något liknande ikväll. Hon handlade på Hagby,det kunde inte jag göra för de har stängt på lördagar och söndagar, men det är ett ställe som verkligen rekommenderas.
Jag fick nöja mig med en färsk kyckling från den vanliga livsmedelsbutiken men eftersom jag skär upp skåror i skinnet som jag fyller med massor av örtkryddor blandade med smör så blir ändå den saftig och god, trots att den inte är lokalt uppfödd.
Jag gjorde potatisklyftor som, när de var klara i ugnen, blandades runt i några matskedar köpt pesto. Och en god gräddsås till detta och med en sallad så blev det sucke!

Rekommenderas!
Passar som söndagsmiddag också!

Ingegerd

Våra produkter

Nyheter & Media