(Artikel från Elle Mat & Vin)

" (...) Jenny vill att djuren ska ha ett värdigt liv, med möjlighet att gå ute, och låter dem växa långsamt, så att köttet får smak och konsistens. Hagby gårds kycklingar får leva i åtta, nio veckor, jämfört med normala fyra.

– Mina tuppar kan väga upp till fem kilo, kycklingarna brukar ligga på 2–2,5 kilo, säger hon.

Och att köttet smakar bra, det visar inte bara försäljningen som nu är uppe i 35 000 djur om året. Trots ett betydligt högre kilopris än industrikycklingens. När Restaurangvärlden nyligen blindprovade tolv kycklingar, varav hälften exklusiva sorter från Frankrike, vann Jennys fågel. Med dubbelt så många poäng som testets förlorare, Kronfågels ”Gårdskyckling”. Och när Sveriges kock i mat-VM, Adam Dahlberg, knep silver, var det med kyckling just från Hagby Gård."

 

För att läsa artikeln i sin helhet klicka här!

Våra produkter

Nyheter & Media